IstoricANSAMBLUL FOLCLORIC “MARIA TĂNASE”Constituit în 1992 ca un continuator al marelui ansamblu “Nicolae Bălcescu” din Craiova, în intenţia de a da o expresie scenică diversităţii folclorului oltenesc şi în acelaşi timp folclorului din toate zonele folclorice ale României, Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” a obţinut de-a lungul anilor, un binemeritat succes şi renume atât în ţară cât şi în străinătate..

Transpunerea în scenă cu cea mai mare grijă a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic, au făcut din Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” unul dintre cele mai reprezentative şi valoroase ansambluri din România.

Coregrafia a fost semnată pe rând de maestrul Marin Badea, maestrul Puiu Vasilescu, iar apoi coregraful Marin Stîrcu, a căror experienţă a fost preluată de valorosul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet formată din cei 22 de dansatori cu un profesionalism aparte.

Conducerea muzicală a fost semnată de cunoscutul violonist şi dirijor maestrul Nicu Creţu care a realizat în mod original aranjamentele muzicale pentru orchestra compusă din cei 13 instrumentişti.
Alături de orchestră îşi desfăşoară activitatea soliştii ansamblului:

Niculina Stoican
Mariana Ionescu Căpitănescu
Petrică Mîţu Stoian
Constantin Enceanu
Marius Măgureanu
Liliana Popa
Lavinia Bîrsoghe
Manuela Moţocu
Aneta Şişu
Cristian Banateanu
Ciri Mayer
Liviu Dica

Valoarea Ansamblului Folcloric “Maria Tănase” a fost recompensată la festivalurile naţionale şi internaţionale din Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran.

Ne bucurăm şi suntem mândri că prin tot ceea ce facem în planul valorificării tradiţiilor noastre populare suntem reprezentanţii fideli ai spiritului românesc pe care îl ţinem cu drag sub patronajul luminos al Doamnei cântecului nostru popular, Maria Tănase.

 

 

Partener traditional

TVR Craiova

Ziarul Lupa

TVF Oltenia

GTV

Radio Oltenia Craiova

Jurnalul Olteniei