Educatia prin folclor

Program educational

Argument

Zestrea culturala a românilor este extrem de bogată. În zilele noastre, sistemul educaţional nu include folclorul ca obiect de studiu iar tineretul tinde să ignore această valoare culturală. Pe termen lung efectele sunt ireparabile pentru perpetuarea specificului şi sentimentului naţional. Gândindu-ne la acest lucru ne-am propus un proiect îndrazneţ: “EDUCATIE PRIN FOLCLOR”.

Începând cu 20 septembrie, Ansamblul Folcloric “Maria Tanase”, dă startul Atelierelor de Folclor.
Programul nostru, “Educație prin folclor”, se îmbogățește din această toamnă cu două cursuri tematice pentru dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor dar și ale adultilor, pentru muzică și dansuri populare.
Înscrierile la ateliere se fac în perioada 20-30 septembrie, prin completarea unui formular pentru fiecare atelier în parte. Grupele de participanți se vor forma în urma preselecțiilor organizate la sediul Ansamblului Folcloric “Maria Tanase” din strada Crisului nr. 9. Atelierele se vor desfășura în perioada octombrie – decembrie 2017, iar costul unui abonament lunar este de 100 lei. Informatii suplimentare puteti afla la telefon 0351423574.
Regulament ateliere de folclor
_______________________________________________________________________________________________________________

Dansuri

Programul se adresează “micului spectator”. Pentru aceasta s-au pus în scenă două spectacole:“Prinţesa bosumflată” şi “Nunta prinţesei bosumflate”. Cele doua piese concepute special pentru ei, îi pun în temă pe micii spectatori cu tot ce ar trebui să ştie la vârsta lor despre tradiţiile poporului nostru şi pot constitui o bază extrem de preţioasă pentru educaţie la vârsta preşcolară şi şcolară. În acest sens am colaborat si colaboram, cu succes, cu grădiniţele şi şcolile din Craiova şi din localităţile limitrofe la realizarea acţiunilor noastre.

Partener traditional

TVR Craiova

Ziarul Lupa

TVF Oltenia

GTV

Radio Oltenia Craiova

Jurnalul Olteniei